Basiskennis softijs & milkshakes
Welkom (terug) bij deze e-learningmodule!
Starten met module
Klik hieronder op het pijltje achter “Handleiding” waardoor het menu openklapt. Klik vervolgens op “Handleiding bij Basiskennis softijs & milkshakes”.
Doorgaan met module
Klik hieronder op het pijltje achter de module waar je bent gebleven, waardoor het menu openklapt. Klik daarna op de desbetreffende les om met de e-learningmodule door te gaan.
Succes!
Modules
2 - Milkshakes vroeger en nu (E-Coach Werken aan kennis en vakmanschap) (Christian Docent)
3 - Grondstoffen en materialen (E-Coach Werken aan kennis en vakmanschap) (Christian Docent)
-
3 – Grondstoffen & materialen
-
3.1 – Softijs- en milkshakemix
-
3.1.1 – Vloeibare- of poeder(soft)ijsmix
-
3.1.2 – IJsmix op basis van melkvet of plantaardig vet
-
3.1.3 – IJsmix met een verschillend vetpercentage
-
3.2 – Decoratiemiddelen en toppings
-
3.3 – Disposables
-
3.4 – Inkoop
-
3.5 – Ontvangst goederen
-
3.6 – Opslag goederen
-
3.6.1 – First in, first out (FiFo)
-
3.6.2 – Opslagbeheer
-
3.6.3 – Afdekken van producten en afsluiten verpakkingen
-
3.6.4 – Coderen van producten
-
3.6.5 – Houdbaarheid na opening verpakking
-
3.7 – Oefentoets
4 - Softijs- & milkshakemachine (E-Coach Werken aan kennis en vakmanschap) (Christian Docent)
5 - Hygiëne (E-Coach Werken aan kennis en vakmanschap) (Christian Docent)
-
5 – Hygiëne
-
5.1 – Persoonlijke hygiëne
-
5.1.1 – Handenwasprotocol
-
5.2 – Reinigen en desinfecteren
-
5.2.1 – Reinigen
-
5.2.2 – Desinfecteren
-
5.2.3 – Afwassen met een vaatwasser
-
5.3 – Hygiëne bij de softijs- en milkshakemachine
-
5.3.1 – Veiligheid
-
5.3.2 – Reinigen en onderhoud van de softijs- en milkshakemachine
-
5.3.2.1 – Dagelijkse hygiëne
-
5.3.2.2 – Afsluiten (einde werkdag)
-
5.3.2.3 – Periodieke reiniging en desinfectie
-
5.3.2.3.1 – Reinigings- en desinfectiemiddel
-
5.3.2.3.2 – Volg de gebruiksaanwijzing
-
5.3.2.3.3 – (De)montage, reiniging en desinfectie van de machine
-
5.3.2.4 – Jaarlijks onderhoud
-
5.4 – Oefentoets
6 - Tips voor een succesvolle verkoop (E-Coach Werken aan kennis en vakmanschap) (Christian Docent)
-
6.1 – Het assortiment
-
6.2 – De presentatie
-
6.3 – Laat de ijsmachine zien
-
6.4 – Luchtopslag meten
-
6.5 – Namen en maten
-
6.6 – Tap met souplesse
-
6.7 – Brandschoon
-
6.8 – Wat is er mis?
-
6.9 – Het hele jaar door
-
6.10 – Breder klantenbestand
-
6.11 – Veel mogelijkheden
-
6.12 – Haal het maximum uit jouw machine en verkooplocatie?
-
6.13 – Oefentoets